
Cursul isi propune sa iti ofere raspunsuri la principalele intrebari atunci cand iti deschizi o afacere.
Sa presupunem ca doresti sa incepi o mica afacere.
Ai suficiente abilitati si bani pentru a-i da drumul, dar cum vor ajunge clientii sa afle despre afacerea ta?
Daca oamenii nu stiu nimic despre business-ul tau, cine va cumpara de la tine?
Poti sa iti dai seama ce ar trebui sa faci pentru ca oamenii sa constientizeze ca existi?
De fapt, atunci cand calitatea produselor si serviciilor companiei tale este buna, poti atrage unii oameni. Dar trebuie sa iei masuri in mod continuu pentru a face oameni constienti de locatia afacerii tale, de calitatea si varietatea produselor disponibile, astfel incat sa poti obtine clienti in mod regulat.
Fiecare om de afaceri se implica in aceasta activitate de constientizare a oamenilor despre produsele si serviciile pentru a-si creste vanzarile.
Te invit sa afli mai multe despre aceasta activitate, parcurgand acest curs.
Sa intelegem ce inseamna advertisingului
Intr-un ziar nu citesti doar stiri despre actualitate, sport etc., ci dai si peste multe informatii sau mesaje despre unele produse sau servicii precum aparate de aer conditionat, biciclete, produse pentru par, transportatori, constructori etc. De asemenea, gasesti astfel de informatii in reviste, panotaj stradal, radio si televiziune. Aceste informatii te fac sa cunosti produsele sau serviciile, din punct de vedere caracteristici, disponibilitate si pret. Deci, de cate ori ai nevoie de un produs, te duci si il cauti acolo unde stii ca este disponibil, te uiti la calitatea si caracteristicile lui inainte sa il cumperi si te decizi daca acestea corespund nevoilor tale.
De exemplu, in timp ce asculti radio, auzi de un anumit sampon. Apoi, cand ajungi in magazin, rogi un comerciant sa-ti arate acel produs. Iti place parfumul si pretul ti se pare rezonabil si il cumperi. Pot exista multe astfel de exemple de natura diferita, precum un constructor care vinde apartamente in rate, un comerciant care acorda de reduceri, un produs nou lansat de un producator si asa mai departe.
Este evident ca scopul furnizarii unor astfel de informatii este sa sensibilizezi clientii cu privire la orice produs sau serviciu si sa il determini sa il cumpere.
Prin urmare, producatorul, comerciantul sau furnizorul de servicii doreste sa ofere astfel de informatii pentru a atrage clienti cu scopul de a creste vanzarea. Aceasta activitate promotionala se numeste advertising, unde producatorul, comerciantul sau furnizorul de servicii este numit sponsor sau agent de publicitate; mesajul sau informatia furnizata se numeste reclama si mediul prin care aceste informatii sunt furnizate precum ziare, reviste, panouri, stradale, televiziune etc. sunt numite mijloace de advertising.
Nota din recenzii
Lasa o recenzie
Ce nota merita acest curs ?