
Bugetul de venituri reprezinta estimarea financiara a vanzarilor de produse si servicii ale firmei, iar bugetul de cheltuieli reprezinta estimarea financiara a consumului de resurse necesare realizarii obiectivelor firmei.
În contextul economic din perioada actuală, tot mai multe companii încep să acorde o atenție sporită bugetelor de care dispun. Mai exact, firmele încearcă să mărească pe cât posibil veniturile, timp în care caută diverse metode de a diminua cheltuielile.
Atunci când știi pe ce venituri te poți baza, știi ce cheltuieli îți poți permite. La fel este și în afaceri. Un buget bine stabilit te ajută să:
Planificarea bugetului de cheltuieli nu este ușoară, însă este necesară pentru bunul mers al afacerii tale. Ia în calcul cheltuielile de mai sus și asigură-te că gestionezi cu grijă sumele de care dispui pentru a putea să îți extinzi firma sau chiar să faci economii.
Dorin a abosolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune a Universitatii din Pitesti. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniu ONG si 5 in domeniul corporate, a coordonat si gestionat mai multe proiecte nationale sau internationale, fiind si Manager de poroiect pentru 4 proiecte cu fonduri europene sau norvegiene. Reteta mea pentru fericire: o calatorie intr-o destinatie necunoscuta, o carte buna, o tabla de sah si o mancare delicioasa asortata cu o gura de cafea
Nota din recenzii
Lasa o recenzie
Ce nota merita acest curs ?